Fashionweek day#1: Benedikte Utzon AW13

Fashionweek day#2: CIFF, Gallery,Trend Report

Gallery messen

Pej gruppen lavede trend oplæg om AW 13-14 på CIFF messen, som var den første, jeg besøgte. Jeg har hørt om Pej gruppen såå mange gange under min uddannelse på KEA, så var meget spændt på at høre deres oplæg. Og blev bestemt ikke skuffet – det ved helt sikkert, hvad de snakker om!

De præsenterede bl.a. disse 3 trends som gennemgående for AW 13-14

Den første trend de fortalte om, er den de kalder The M.A.R.T.H Forumla Trend, som står for ‘math’ og ‘art’. Trenden fokuserer på geometriske mønstre, geometri, mini mønstre, print på t-shirts og det kunstneriske. Disse er i forholdsvis neutrale farver. Jeg tog en masse billeder på CIFF og Gallery, hvor jeg fandt mange kollektioner med items, der illustrede denne trend. Bl.a. havde Henrik Vibskov rigtig mange items med de geometriske former. Derudover synes jeg også 2nd Day havde mange gode bud, som f.eks. paillet kjolen.

Det anden trend kaldte de The Timeless Trend, som de spår til at vare lidt længere end normale trends. Der er fokus på harmoni i materiale sammensætningen, runde elementer, minimialisme, flere farver, og grå erstatter sort, da det giver et mere harmonisk udtryk. Der ses feminine silhouetter med elementer af højhalse, kontrol og plisseringer. Generelt er den danske mode jo meget grå og minimialistisk, så det var ikke svært at finde bud på denne trend, som I kan se på billederne. Jeg fandt også rigtig mange flotte frakker i denne boldgade, som helt klart gerne måtte ende i min vinter garderobe.

Den sidste trend er The Retales Trend, som er min favorit! Der tænkes nemlig i retro stil, og virkelig retro, da der er inspiration fra årene 1850-1890. Der ses meget inspiration af det viktorianske udtryk, romantik, og farver som pastel, vinterhvid, guld og vinrød. Trenden er også inspireret eventyr og der ses derfor styling med lange støvler, kapper, dekorative detaljer og statement smykker. Derudover ses der mange blonder og højhalsede bluser. Jeg elsker det feminine look, så derfor er jeg helt vild med denne trend, som er illustreret på billederne nedenfor.

Farvepaletten for AW 13-14 er meget i grå nuancer og pastelfarver som basisfarver, der brydes af farver som vinrød (de spår den til at være den ‘nye’ lilla), grøn, blå, lilla, og gul/orange.

Efter at have været på messerne, identificerede jeg også selv nogle trends, som jeg synes gik meget igen, som I kan se nedenfor. Det er trends, som også har været meget herskende i år, men som også fortsætter næste sæson. F.eks. Dip Dye så jeg meget af, pels (ja det hører jo til årstiden, men det har virkelig været stort i år), dyreprint og quilt padded, som også har været overalt denne sæson.

CIFF messen

Til sidst lidt billeder af dagens outfit, som var både komfortabelt og passede til anledningen.

Jeg havde sweater på fra H&M, Nederdel fra Monki og halskæde fra H&M.

Jeg håber I synes om dette indlæg, eftersom jeg virkelig har lagt meget arbejde i det og det har taget rigtig lang tid, at lave. Jeg synes selv det er rigtig interessant at se på fremtidige trends, og tænkte denne Trend Report ville være interessant at læse – især i sammenhæng med modeugen, hvor alle de nye AW13 jo præsenteres.

Men hvad synes I om dette indlæg?? Det vil jeg meget gerne høre (:

Gør det lettere at læse min blog ved at følge mig her på facebook

Gør det lettere at læse min blog ved at følge mig på Bloglovin

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fashionweek day#1: Benedikte Utzon AW13