LEIGHTON MEESTER FOR NELLY

Rom guide

Jeg var jo i Rom her i weekenden og lovede, at dele en lille guide med jer. Så her kommer den :) utroligt, at man kan få så meget ‘viden’ på så få dage. Men vi brugte virkelig bare vores dage meget effektivt og fik set rigtig mange ting.

Værd at vide om Rom:

 • Alt er næsten indenfor gå-afstand. Så man skal ikke forvente, at bruge en masse penge på offentlig transport. Vi brugte f.eks. en dag på at gå rundt til stort set alle de største turist attraktioner. Det har nok været på omkring 10-15 km. sammenlagt
 • – Man skal virkelig passe på sine ejendele. Der er desværre rigtig mange, der stjæler.
 • – Der er mange såkaldte turistfælder, både i henhold til mad, hoteller og shopping. Sørg for, ikke kun at gå rundt i centrum, men også ud omkring de små sidegader, da det tit er der, man finder lækre lokale ting til gode priser
 • – Man skal betale tourist-fee som turist på ca. 50 kr. Altså man skal betale for at være turist i Rom! Ikke fordi, det er noget dyrt, men det måske meget rart at vide
 • – Rigtig kliche, men nogle gange skulle man tro, at italienere ikke har set lyshårede før. Det er altså ikke en skrøne. Så pas på med at gå alene

IMG_5988IMG_6240IMG_6323IMG_6335IMG_5958IMG_6300IMG_6283IMG_6298IMG_6581IMG_5978

Om mad:
Som sagt er der mange turistfælder, hvor maden er dårlig og priserne er høje. Vi oplevede dog kun én af slagsen, da en af pigerne havde undersøgt en del om gode madsteder hjemmefra.

 • – Turistfælder: Generelt kan man undgå dem ved, at holde sig fra de store hovedveje og turist attraktioner, og i stedet finde små lokale restauranter i sidegaderne. Hvis der er billede af maden på selve menu kortet, fandt vi også ud af, at det er no-go. Derudover kan man holde øje med, om tjeneren prøver at head-hunte en fra gaden og er overvenlig, da restauranter, der har brug for kunder, ofte opfører sig sådan.
 • – Prisniveauet på restuaranterne synes jeg var en smule billigere end København, da man kunne få gængse retter som pasta, pizza osv. i virkelig god kvalitet for ca. 75 kr.
 • – Italienere putter parmasan på alt – som i ALT. Selv på en kyllinge suppe… Så hvis du ikke kan lide parmasan, så husk at bestille uden, selvom man normalt ikke ville putte det på den ret, du skal have
 • – Husk at bestille bord, hvis du vil være sikker på, at der er plads.
 • – En af dagene købte vi ind til frokost i et supermarkedet og spiste dette til 15 kr. hver. Virkelig billigt, hvis man skal spare lidt :)
 • IMG_6274

Spisesteder:

 • – Generelt ligger alle de bedste spisesteder i Trastevere området, som ligger på den anden side af floden modsat centrum. Så hvis man er i tvivl, går man altså ikk helt galt der.
 • Byens bedste pizza – Recafe: Moderne, hip cafe der ligger i rolige områder 5 min. fra shoppinggaderne ved den spanske trappe. Er perfekt til frokost, når man skal shoppe i disse områder. Og så er de kendt for deres gode pizzaer, som bestemt ikke skuffer.
  Jeg fik min yndlingspizza med parma skinke, friske tomater og rucola, yummy!IMG_6286
 • Kvalitetsmad til få penge – Trattoria de teo: Her spiste vi aftensmad en af dagene, da vi havde læst rosende om stedet. Og vi blev ikke skuffede! Maden var virkelig god og rigtig billig. Vi betalte igen ca. 75 kr. for en ret og det var virkelig god mad. Kan klart anbefales, hvis man vil have et godt måltid. De er desuden kendt for at have Roms bedste spaghetti alle vongole (pasta med muslinger). Nogle af de andre piger fik det og var helt vilde med det :)
  ps. De har dog lukket om søndagen
 • Gourmet mad til få penge – Dar sor Olimpio al Drago: Okay, det var ikke ren gourmet mad, men det var derhenne af. Det er i hvert fald nogle af de flotteste anretninger, jeg nogensinde har set. Igen, virkelig god mad til meget få penge sammenlignet med kvaliteten. Her er lidt billeder af, hvad vi fik :)
  IMG_6584IMG_6586IMG_6363IMG_6588IMG_6349

Italy by night:
Tja, det oplevede vi faktisk ikke vildt meget af, da alle barerne lukkede kl 02, hvilket man jo ikke er vant til, når man kommer fra Danmark hehe. Alligevel fandt vi dog ud af, hvor party områderne er:

 • – Trastevere: Her ligger alle barerne. De lukker dog kl 02, som sagt.
 • – Testaccio: Er det andet område, hvor der sker noget. Her ligger der dog mere clubs, som lukker senere end 02. De fleste tager derfor videre hertil

 

Shopping:

 • – Via Condotti: Roms mest luksuriøse shoppinggade, der huser alverdens største modebrands. En turist attraktion, man som modeelsker må se. Dog på afstand, da man som almindelig dødelige på ingen måde kan komme i nærheden af så dyre butikker
 • – Via del Corso: Her ligger alle de gængse mainstream butikker som Zara, H&M osv. Vi brugte alligevel en del tid her, da der var så mange butikker. Mange af dem var også italienske mainstream butikker, som vi ikke kendte.
 • – Loppemarked ved Porta Portese: Jeg kan ikke huske det præcise navn på loppemarkedet, men det er ret kendt i Rom grundet sin længde på 5 km. Og det er virkelig 5 km! Der var alt fra tøj, pelse og tasker, til antikviteter og håndlavede smykker. Virkelig et must-see, hvis man er i Rom, da der er så mange forskellige ting, man ellers ikke finder nogle steder. Jeg købte f.eks. en rigtig fin taske og billige halskæder
  IMG_6351

 

Rom er en fed by og en af de steder, som bare skal opleves. Ikke mindst for dens historie, men også charmen. Virkelig en smuk og hyggelig by :)

IMG_6257 copy

8

 • Mie

  Rom er en rigtig dejlig by ja :)
  Jeg har lige et spørgsmål. Har du selv lavet din egen header? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • imeldascloset

   Ja virkelig et hyggeligt sted :)
   Ja det har jeg :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jeg kan rigtig godt lide din header. Der er billede, det er enkelt og rart at kigge på.

   Jeg tænkte på om du vil lave et fint header billede til mig også? Jeg er sindssyg dårlig til at sætte det sammen, og stadig lade det være simpelt og stilet.
   Jeg vil gerne betale 250kr. hvis det selvfølgelig er fint med dig? :)
   Min blog er forresten, Mizzepii.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • imeldascloset

   Tusinde tak :) det jeg virkelig glad for at høre, da jeg er meget mere tilfreds med den nye, end de tidligere, jeg har haft.

   Det kan vi godt finde ud af :) skriv en mail til mig på louisehoeck@gmail.com , så kan vi snakke om det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Hoffbeck

  Velkommen hjem igen.

  I må være mættede af nye indtryk. Og af den skønne mad.
  Det er et dejligt indlæg med rigtig gode billeder:-)
  Og du har ret med Italienere og lyshårede!

  Jeg har selv rejst meget og faktisk må jeg sige, at i Italien og Grækenland der måtte jeg gemme mit lange lyse hår og have solbriller på, jeg blev faktisk “forfulgt” og var engang årsag til et større harmonika sammenstød, fordi forreste billist havde travlt med at glo, så…………

  Så er man lyshåret og blåøjet og føler trang til opmærksomhed, så er det bare af sted til Italien:-)

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • imeldascloset

   Mange tak for din søde kommentar <3 Ja det blev vi også – der er så meget at se, og ikke mindst smage.
   Puha, så jeg i hvert fald ikke den eneste! Synes virkelig det var voldsomt og faktisk ubehageligt. Det havde jeg ikke lige regnet med. Må gemme det lidt mere væk næste gang ;)
   Haha, ja det har du altså ret i ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, man får virkelig lyst til at tage til Rom nu! Det er nogle vildt flot, billeder, du har taget :-)

  http://09tiblog.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • imeldascloset

   Mange tak <3 Det jeg virkelig glad for, du synes, da jeg har prøvet at forbedre mit kamerateknik :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEIGHTON MEESTER FOR NELLY